بهشب

یادداشت‌ها

بهشب

یادداشت‌ها

خلاصه مکبث/برای دوستانی که می خواهند نمایش ما رو ببینند.



تراژدی مکبث شرح زندگی پر حادثهٔ سرداری دلیر و لایق به نام مکبث است. دنکن، پادشاه شریف و مهربان اسکاتلند، او را از میان هواخواهان خود برمی‌کشد و به وی لقب و منصب می‌بخشد اما مکبث بر اثر تلقین جادوگران و وسوسهٔ نفس و به اغوای زن جاه‌طلب خویش در شبی که پادشاه مهمان اوست او را در خواب به‌ قتل می‌رساند و با این کشتن جهنمی برای خویش به‌وجود می‌آورد. مکبث از آن پس گرفتار عذاب وجدان می‌شود چندانکه هر آهنگی و هر در کوفتنی او را هراسان می‌کند.


سردار مکبث Macbeth و سردار بانکو Bancuo پس از شکست سپاهیان نروژی و در راه بازگشت به اسکاتلند با جادوگران و ساحران روبرو می شوند که از آینده خبر می دهند و در حالیکه امیر کاودور Cawdor زنده است او را سالار کاودور می خوانند و به او می گویند که شاه خواهد شد. ساحران در پاسخ سؤال بانکو می گویند که: فرزندان تو به پادشاهی می رسند. دو سردار غرق در تعجب و شگفتی از ساحران جدا می شوند. مکبث در راه بازگشت توسط پیک دانکن Duncan پادشاه اسکاتلند با خبر می شود که امیر کاودور به جرم عدم لیاقت به اعدام محکوم شده و ولایت کاودور نصیب او شده است و این پیام تکان دهنده درستی پیشگوئی ساحران را بر او ثابت می کند. دانکن برای تقدیر از سردار پیروز(مکبث)، به قصر او وارد می شود تا شب را نیز در کاخ او سر کند. غافل از آنکه مکبث با وسوسه ای همسرش لیدی مکبث فرجامین شب زندگی او را تدارک دیده اند. دانکن در خوابگاه به قتل می رسد و دستان مکبث و روان لیدی مکبث به خون ولی نعمتشان که به فروتنی و تواضع مشهور است آلوده می شود اما این پایان ماجرا نیست و مکبث برای آنکه پیشگوئی ساحران محقق نشود قاتلینی برای کشتن فرزندان بانکو مأمور می کند. بانکو که بو برده است فرزندش فلیناس Fleance ممکن است کشته شود او را فراری می دهد ولی خود بدست همان قاتلین کشنه می شود. مالکو Malcom فرزند دانکن نیز می گریزد تا مبادا به قتل برسد و این اقدام بر خشم و میزان خونخواری مکبث می افزاید. هدف بعدی مکداف Macduff سالار فایف Fiffe است که او نیز از اسکاتلند فرار کرده، به جمع مخالفان مکبث پیوسته است، اما مکبث کاخ مکداف را به آتش می کشد و زن و فرزاندان سالار فایف را با قساوت به دیار مرگ روانه می کند. اکنون مکبث و لیدی مکبث را چاپلوسان و بزدلان دوره کرده اند و هر آنکس که اندکی شجاعت و غیرت دارد دو را پیش رو دارد: گریختن از اسکاتلند یا پذیرش مرگ. پس جوّ هولناکی بر اسکاتلند حاکم شده و حتی مردان بزرگ نیز غالباً از ترس جان به جنگل پناه می برند. لیدی مکبث که در آرزوی رسیدن به تاج و نخت گرفتار جنون شده و دستان آلوده اش را می شوید تا خون ریخته ی دانکن و دیگران را از آن بزداید اما هر بار بیش از پیش گرفتار عذاب وجدان شده و در سرسرای کاخ راه می رود و اقشای راز می کند و ندیمه و دیگران بر خود می لرزند که چگونه بانو مکبث و مکبث دستشان را به خون دیگران آلوده کرده اند. پس نه مکبث و نه همسرش شادمان نیستند و از این رو مکبث به ساحران متوسل می شود تا از آنها بشنود که آینده چگونه خواهد بود. ساحران در بار دوم دیدار، او را امیدوار می کنند که حکومتش و جانش پا برجاست و مادامی که جنگل بیرنام به حرکت در نیاید و تا زمانی که فردی از مادر زائیده نشده باشد که او را به قتل برساند نباید نگران باشد. اما در این اثناء مخالفان مکبث به سرکردگی مکداف دردمند و مالکوم در صدد حمله به اسکاتلند هستند و لیدی مکبث نیز در اوج جنون بسر می برد و سرانجام جان می سپارد. سربازان تحت امر فرماندهان مخالف مکبث درختان جنگل بیرنام را قطع کرده و با استتار خود در پس آنها بسوی مقر حکومت مکبث حمله می برند و او حرکت جنگل بیرنام را زنگ خطر تحقق پیشگوئی ساحران به حساب می آورد اما هنوز امیدوار است که زنده بماند اما هنگامی که از زبان مکداف می شنود که او از مادر زاده نشده بلکه با جراحی شکم مادر، وی را بدنیا آورده اند مرگ را پیش روی خود می بیند و چنین نیز می شود: مکداف، مکبث جنایتکار را می کشد و سپاهیان وارد کاخ شده و مالکوم را به عنوان شاه اسکاتلند بر می گزینند.

نکته:تاتری که ما داریم تمرین می کنیم نگاه مستقلی دارد که بزودی تویسنده کار در این خصوص مطلبی را منتشر خواهد کرد.

منبع:ویکی پدیا


آدم


بنی آدم اعضاء یک پیکرند
که در آفرینش ز یک گوهرند
چو عضوی بدرد آورد روزگار
دگر عضوها را نماند قرار
سعدی در ویکی پدیا

نماینده هرمزگان در جشنواره تاتر فجر اگر مشکلی پیش نیاد



ابراهیم پشتکوهی نمایش‌"تنها سگ اولی می‌داند چرا پارس می‌کند مکبث" را براساس شیوه‌های نمایش ‏شرقی در بخش تجربه‌های نو بیست‎ ‎‏‌وهشتمین جشنواره بین‌المللی تئاترفجر اجرا می‌کند‎.‎

به گزارش دریافتی سایت ایران تئاتر از ستاد خبری بیست‎ ‎و‎ ‎هشتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، ابراهیم پشتکوهی این نمایش را ‏براساس داستان "مکبث" و در بستر آیین زار روایت می‌کند‎.‎‏ او در اجرای این اثر از شیوه‌‌ نمایش‌های ‏شرقی همچون "کاتاکالی" و "کابوکی" و همچنین آیین‌های نمایشی جنوب بهره گرفته است‎.‎
پشتکوهی نمایش خود را براساس داستان "مکبث" و با تغییراتی همچون اضافه کردن شخصیت‌های ‏نمایشی و تغییر دادن پایان نمایشنامه اجرا می‌کند و به گفته‌‌ خودش در این نمایش می‌توان مکبث شکسپیر ‏را در فضایی شرقی دید‎ .‎
در این نمایش که کاری از گروه تئاتر "تی‌تو وک" است ،بازیگرانی همچون داود اسلامی، مریم حکمت، ‏محمد سایه‌بانی، مسعود اولی بندری، فریبا امیری، بهروز عباسی، وحید زارع و فهیم میرابی و پیمان بخشی ایفای نقش ‏می‌کنند‎.‎
همچنین ابراهیم حسنلو (طراح صحنه)، موسی عامری‌پور (طراح لباس)، بهرنگ عباس‌پور (آهنگساز)، ‏مسعود میرزایی (طراح نور)، عزیز سمایی (طراح گریم)، صدیقه غلامی (طراح پوستر و بروشور) و ‏عبدالحسین رضوانی (عکاس)و جواد اخشابی(تصویر بردار) در شکل‌گیری این نمایش همکاری دارند.

گزارش تصویری از تمرین را در سایت ایران تاتر ببینید.

نیکو خردمند با صحنه زندگی خداحافظی کرد.


به گزارش سایت ایران تئاتر، این هنرمند متولد 1316 تهران است و فعالیت هنری‌اش را از سال 1337 با گویندگی در رادیو آغاز کرد و در نمایش‌های رادیویی زیادی به ایفای نقش پرداخت.

خردمند از چند ماه پیش به دلیل عارضه قلبی در بیمارستان بستری بود.
پیکر وی پنج‌شنبه 28 آبان ساعت 9 صبح از مقابل خانه سینما تشییع و رهسپار قطعه هنرمندان بهشت زهرا خواهد شد.

مهلت ارسال آثار به دبیرخانه تا تاریخ ۳ آذر تمدید شد.


اطلاعیه در خصوص مسابقه کاریکاتور


جلسه کوتاهی دیروز برگزار کردیم با دوستان کاریکاتورریست هرمزگانی ، به این نتیجه رسیدیم که یک هفته دیگر مهلت ارسال آثار تمدید شود تا هنرمندان بتوانند کارهای با کیفیت تری برای جشنواره ارسال کنند.

موضوع:آسیب شناسی ازدواج

مهلت ارسال:3 آذر

برپایی نمایشگاه:5 آذر در خانه شهریاران جوان عصر ساعت 6


آدرس دبیرخانه نمایشگاه:

 

بندرعباس، خیابان رسالت جنوبی، کوچه عدالت دو، سازمان ملی جوانان 

تلفن:6668777-6668804 

در همین باره: خانه خشتی گامبرون


شرط های لازم وحدت از نظر عباس عبدی



پس برای رسیدن به وحدت چه باید کرد؟ 1ـ پذیرش اصل تفاوت و احترام گذاشتن به اینکه دیگران متفاوت از ما، فکر و رفتار و احساس می‌کنند و این حق آنان و ضرورت جامعه مدرن است. 2- برای آنکه این تفاوت‌ها به گسیختگی و تعارض‌های غیر قابل حل تبدیل نشود، باید قانون را مبنای مشترک قرار داد، قانونی که به وسیله نمایندگان مردم و فارغ از هرگونه محدودیتی تدوین و تصویب شود، و این نمایندگان هم باید معرف کلیت گرایش‌های عمومی مردم باشند، و به صورت آزاد انتخاب شوند. 3- اجرای چنین قانونی باید از طرف دستگاه قضایی مستقل و نهادهای مدنی و در فضای آزاد تضمین گردد. 4- در عرصه خارجی نیز دفاع از منافع ملی مبنای وحدت است منافعی که از یک سو به وسیله قانون تعیین می‌شود و از سوی دیگر تعاطی آزاد افکار عمومی محدوده و مصداق‌های آن را تعیین می‌کند. تحقق وحدت در جامعه مدرن با شیوه‌های ریش سفیدی و کدخدامنشی و پشت درهای بسته و با هدف سهم‌خواهی جایگاهی ندارد.

کل مطلب در سایت آینده.ببینید